Wetenschapswedstrijd Corsica North Sea Challenge

Monday, October 24, 2016

De universiteiten van Gent en Luik vieren hun 200ste verjaardag met een spannende wetenschapschapswedstrijd 'Corsica-North Sea challenge' voor leerlingen van het vijfde jaar secundair onderwijs

De wedstrijd richt zich op leerlingen uit vijfde jaar secundair onderwijs uit beide landsdelen, en focust op de wetenschappelijke kennis van de leerlingen (wiskunde, fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde) en op de inhoud van een leesportfolio over het thema. Dertig deelnemende teams proberen één van de twee bijzondere prijzen weg te kapen. De teams (15 per regio) van telkens tien leerlingen, worden per regio tegenover elkaar gerangschikt. De eerste twee teams van elke regio winnen een prijs. De Nederlands- en Franstalige winnaars vertrekken samen naar Calvi (Corsica) of Oostende, begeleid door hun leerkrachten en een team onderzoekers van de Universiteit Gent en Universiteit van Luik, voor een uitzonderlijk verblijf vol wetenschappelijke ontdekkingen.